Wandelvakantie in PortugalSchilderij van LissabonWandelroute Noord-Portugal

Wandelvakanties in Portugal - Wandelen in Portugal

Kies een regio:

Wandelen in Noord-Portugal

Wandelvakanties Noord-Portugal individueel

Wijn- en wandelvakantie in de Douro-vallei

(Flextravel)

Tijdens deze wijn- en wandelvakantie in Noord-Portugal leer je van alles over port en Dourowijnen. Ook staan er deze week drie wandelingen op het programma van elk zo'n 12 kilometer.

Het diner heeft elke avond een ander wijnarrangement. Verder krijg je een rondleiding door een wijngaard en een adega en uiteraard ontbreekt de wijnproeverij niet.

Je verblijft in een groot huis in de Douro-vallei. De traditionele accommodatie heeft Nederlandse eigenaren.


Wandeltrektochten door de bergen

(Tugar)

Tugar biedt een wandeltrektocht aan waarbij je, met behulp van een gids, via oude herderspaden midden door de bergen trekt. Zo kom je met delen van de natuur in aanraking die normaal gesproken ontoegankelijk blijven. Soms is het nodig om te klauteren of juist behoorlijk te dalen. De uitzichten zijn overweldigend.

Je kunt een dagtocht doen, maar ook tochten van meerdere dagen achtereen zijn mogelijk. Je kampeert dan onderweg. Tugar zorgt voor de logistiek en de maaltijden onderweg, zodat je optimaal kunt genieten van de activiteit.


Groepswandelvakanties Noord-Portugal

De Douro-vallei, wandelvakantie in Noord-Portugal

(Sawadee)

Een ontspannen vakantie waarin je wandelen afwisselt met de heerlijkste wijnproeverijen. Je ontdekt de Douro-vallei en het gebied Terras de Basto. En natuurlijk bezoek je beroemde wijndomeinen, zoals Casa de Mateus en Quinta do Tedo. Deze groepsreis sluit je af in bruisend Porto, waar je ook een bezoek brengt aan de vele wijnkelders.

Tijdens deze wandelwijnreis door Noord-Portugal overnacht je in comfortabele 4- en 5-sterrenhotels.


Wandelvakanties in andere regio's:

Meer inspiratie voor jouw vakantie in Portugal

Regelmatig nieuwtjes ontvangen over vakantie in Portugal? Abonneer je dan op de inspiratiemail van Portugal vakantie .info:

E-boek 12 Mooiste bezienswaardigheden in  PortugalJa, ik wil graag tips. Stuur mij regelmatig inspiratie over vakantie in Portugal *
Als welkom krijg je het e-boek: de 12 mooiste bezienswaardigheden in Portugal
* Gratis inspiratiemail, verschijnt max 2x per maand. Wij respecteren jouw privacy.

Dit is ook interessant

Wil je zelf een complete vakantie samenstellen? Hier vind je alle bouwstenen voor een unieke, persoonlijke reis naar Portugal (via Portugal vakantie .info):

  • Vliegtickets naar PortugalVliegtickets Portugal Tips voor makkelijk en goedkoop boeken van vliegtickets naar Portugal.
  • Huurauto in PortugalAuto huren  Handige tips voor het zorgeloos huren van een auto in Portugal.
  • Mooie plekjes in PortugalToeristische info Mooie plekjes in Portugal, van noord tot zuid en op de eilanden Azoren en Madeira.  
  • Rondreis door PortugalRondreis PortugalMooie rondreizen door Portugal. Ideeën voor routes en kant-en-klare pakketreizen.