Wandelvakanties in Zuid-Portugal - Algarve & Alentejo

[ Andere regio's: Noord-Portugal ~ Midden-Portugal ~ Portugese Eilanden ]

Tip: Wandelen langs de Via Algarviana en de kust van de Algarve.

Wandelen Algarve

Individuele wandelvakanties in Algarve

Wandelvakantie Algarve, Via Algarviana

Wandelen langs Via Algarviana en Rota Vicentina
(Aktiva Tours)
De Algarve is een verrassend wandelgebied. Vanuit een guesthouse maak je tochten langs de fascinerende kliffen van west en zuidkust (10 km)  of door het prachtige achterland. Je wandelt o.a. langs de Via Alagarviana (G13) en de Rota Vicentina, goed onderhouden wandelroutes langs verlaten rotsstranden en door het ongerepte achterland. De oude vestingsstadjes Lagos en Silves bieden routes met ook prachtige culturele aspecten.

Dicht bij de Atlantische kust, maar weg van het massatoerisme, ligt Monte Rosa, jouw accommodatie. Door haar ligging in het boerenland, en in de nabijheid van het authentieke dorpje Barão de São João, is het een oase van rust. Er is een heerlijk zwembad om na de tochten te relaxen.

Individuele wandelreis, 8 dagen. Inclusief accommodatie & ontbijt. Prijs: vanaf € 363/persoon (excl. heen- en terugreis). Een ticket bijboeken is mogelijk.
[ Meer info over deze wandelreis in Algarve (zonder vliegticket) ]
[ Meer info over deze wandelreis in Algarve (met vliegticket) ]
Costa Vicentina, ruige westkust Algarve
Costa Vicentina, wild en ongerept kustpad
(Oliva Travel)

Wandelen op de grens van zee en land over het kustpad langs de Costa Vicentina is een unieke belevenis.

De route volgt de visserspaden bovenlangs de ruige rotskust, die wordt onderbroken door kleine baaien, onmetelijke stranden en brede riviermondingen.

In het voorjaar veranderen de duinen in een kleurrijk bloementapijt, terwijl de ooievaars af en aan vliegen om hun nesten op de klifrotsen te bevoorraden.  Wie van vis houdt is hier de koning te rijk. Verblijf in landelijke 'casas branca',  met uitstekende verzorging.

Individuele wandelvakantie. Trektocht met bagagevervoer, inclusief overnachtingen en deels halfpension. Reisduur: 1 week. Prijs: vanaf € 645/p.p.
[ Meer info over wandelen langs de Portugese Costa Vicentina ]
Wandelen langs de kust van Algarve en Alentejo, Portugal

Rota Vicentina: langs de zuidwestelijke punt van Europa
(SNP, partner van ANWB)
Een week lang uitwaaien en wandelen langs de Atlantische Oceaan in de Alentejo en Algarve. Over stranden, duinen en steile kliffen en door stil natuurgebied. De route voert langs de nog relatief ongerepte westkust. Geniet van de geur van de zee, gemengd met die van mediterrane bloemen, tijm en eucalyptus. Ontspan bij een heerlijke maaltijd en goede wijnen. Je wandelt door natuurpark 'Sudoeste Alentejano en Costa Vicentina' naar het zuiden. Einddoel is de Cabo de São Vincente, het zuidwestelijkste puntje van Europa met een prachtige kaap.

Individuele wandelreis langs pensions en hotels, 8 dagen. Prijs: vanaf € 575/persoon (bij minimaal 2 personen, excl. heen- en terugreis).
[ Meer info over deze wandelvakantie door de Alentejo en Algarve ]
Verzorgde wandelvakantie in de Oost-Algarve

Bijzondere emotie-wandelvakantie
(DonkEyMOTION)

Een combinatie van wandelen en persoonlijke ontwikkeling in vakantiesfeer. Je start deze week met een unieke manier van coaching met ezels. Dit thema loopt als een rode draad met ons mee terwijl we ook genieten en wandelen op de mooiste plekjes van de Algarve.

Een bijzondere vakantie met verblijf in een quinta op een prachtige plek midden in de natuur. Kleinschalig en veel warme aandacht voor jou. Met jouw boeking steun je ook nog eens ons ezelcentrum. Dubbel feel good: goed voor j-ezel-f en goed voor onze ezels.

Individuele wandevakantie of groepswandelreis van 6 dagen (andere perioden ook mogelijk), inclusief overnachtingen in quinta of appartement, transfers van en naar luchthaven Faro en welkomsdiner of -lunch. Prijs: vanaf € 595/persoon.
[ Meer info over deze emotie-wandelvakantie in de Algarve ] [ E-mail ]
Verzorgde wandelvakantie in de Oost-Algarve

Verzorgde wandelvakantie in de Oost-Algarve
(vanuit B&B Cas al Cubo)
Deze individuele wandelvakantie in de Oost-Algarve voert langs de mooiste gebieden aan de kust, de Barrocal en door de heuvels van dit traditioneel gebleven gebied. Liefhebbers van rust en natuur halen hier hun hart op. Wandelen kan van september t/m juni.

U verblijft verzorgd in B&B Cas al Cubo waarvan de eigenaren experts zijn op het gebied van wandelen. Samen met u stellen zij uw ideale wandelingenpakket samen.

Individuele wandelreis van 1 week (andere perioden ook mogelijk), inclusief overnachtingen in B&B, ontbijt, 6x lunch en 3x diner. Prijs: vanaf € 545/persoon.
[ Meer info over deze wandelvakantie in de Oost-Algarve ] [ E-mail ]
Wandelen langs de Via Algarviana in Algarve

Zorgeloze wandelvakantie langs de Via Algarviana
(B&B Casal da Eira)
Maak kennis met een andere kant van de Algarve. Het heuvelachtige en groene binnenland is een fantastisch wandelgebied.

Van Oost- naar West-Portugal loopt een ruim 300 km lange wandelroute: de Via Algarviana, voorheen pelgrimsroute. B&B Casal da Eira biedt een 8-daagse wandelreis waarbij u in 5 dagwandelingen een deel van deze route loopt. De dagafstanden stellen we vast in overleg met u. U overnacht steeds in onze comfortabele B&B in São Brás de Alportel.

Individuele wandelvakantie met vaste standplaats, 8 dagen, incl. logies, ontbijt. lunch en diner, transfers naar vertrek- en eindpunt wandelingen, transfer van/naar luchthaven Faro. Prijs: € 495/persoon, bij boeking voor 2 personen in 2p kamer (laagseizoen). Prijs 1-persoonsarrangement op aanvraag.
[ Meer info over deze wandelvakantie in de Algarve ]
Wandelen op platteland, Algarve, Portugal

Rust, zon en boerenlandleven in de Algarve
(Quinta Odelouca)
Camping Quinta de Odelouca ligt in het heuvelige achterland van de Algarve, waar u ook accommodatie kunt huren.

Vanaf deze plek kunt u bijzonder mooie wandelingen maken. Er zijn vele korte wandelingen van 1 uur tot een halve dag, maar ook een aantal pittige dag-wandelingen van 20 km of meer. U kunt uw week daarmee zelf afwisselend vullen. Geniet van de rust en de natuur, het ouderwetse boerenlandleven, de kabbelende beekjes die uw pad kruisen, de wilde bloemen en de vogels die u begeleiden.

Ook de 'Via Algarviana' (Grande Rota (GR13) do Algarve over 300 km) behoort tot de mogelijkheden. We kunnen een transfer verzorgen voor een deel (3 etappes) van deze route.

Individuele wandelvakantie met vaste standplaats, 1 week, incl. logies in vakantiehuis of comfortabele tenten. Prijs: € 360-435/accommodatie.
[ Meer info over deze wandelvakantie in de Algarve ]
Verzorgde wandelvakantie Algarve, Pure body Healthy mind

Geheel verzorgde wandelvakanties in de Algarve
(Pure body Healthy mind)
Heerlijk wandelen en nergens aan hoeven te denken? Vanuit onze Quinta Nas Colinas gelegen in hartje Algarve bieden wij (geheel) verzorgde wandelvakanties aan.

Wij bieden diverse arrangementen aan van do-it-yourself tot all-inclusive. Wij beschikken over een ruime B&B-kamer en een mooie 2- tot 4-persoons vakantiewoning. Naast wandelen kunt u ook genieten in onze prachtige tuin en een frisse duik nemen in ons mooie zwembad. Prijzen al vanaf € 199-440 p.p./week. Wij zien er naar uit om u te mogen ontvangen!

Individuele wandelvakantie met vaste standplaats incl. logies in vakantiehuis of B&B. Naar keuze met ontbijt, halfpension of volpension. Prijs: v.a. € 199 p.p./week.
[ Meer info over deze verzorgde wandelvakantie in de Algarve ]

Groepswandelreizen in Algarve

Sunrise wandelweek Algarve

Sunrise wandel-plus-week Algarve
(The Art of Joy)

Kun je wandelen in de zomer in Portugal? Ja, maar wel vroeg. Ieder jaar in juni/juli zijn er veel belangstellenden voor de ochtendstond wandelingen met een meest bijzondere sunrise.

Het moment dat de zon opkomt, maar ook de  prachtige luchten ervoor en erna zijn adembenemend. Voor de  matineuze mensen onder ons is dit een geweldige boost vakantie. Als cadeau omdat je vijf dagen achtereen vroeg opstaat om je op te laden, is inbegrepen een massage, of een handlees- of tarotconsult.

Vroeg aan de wandel in het gebergte Monchique en aan de zuid- en westkust Algarve. Om daarna nog zeeën van tijd te hebben voor een siësta, aan het strand liggen, of stadjes bezoeken. Top toch? En dit vanuit een prachtige B&B bekend om zijn magistrale uitzichten over de Algarve en kustlijn. Genot van zwembad en jacuzzi inclusief.

Datum: van 28 juni tot 5 juli 2019.

Inclusief zijn: accommodatie, ontbijt, lunchpakket, drie diners, vijf themawandelingen, 1 x massage of handlees- tarotconsult. Vergoeding: € 95 p.p., € 90 korting o.b.v. een gedeelde 2-personen kamer.
[ Meer info over deze sunrise-wandelweek in de Algarve ] [ E-mail ]
Natuur wandelweek in Oost-Algarve

Wandelweek Oost-Algarve met natuurgids
(B&B Cas al Cubo Tavira)

Een volledig verzorgde wandelweek met natuurgids Luís die tijdens de wandelingen de flora en fauna uitgebreid toelicht.

Je wandelt afwisselend door het Ria Formosa natuurreservaat, de Barrocal, tussen zee en heuvels, de Serra do Caldeirão, het grensgebied met Spanje langs de Guadiana rivier, de Paderne-hoogvlakte en de schitterende rode kalkzandsteen rotskust. Zo krijg je in een week tijd een prachtig overzicht van de verschillende landschappen.

Datum: 16 tot 23 maart 2019.

Groepsreis, vaste standplaats. Inclusief overnachtingen, volpension en luchthaven transfers. Prijs: € 675 p.p..
[ Meer info over deze natuurwandelweek in de Oost-Algarve ] [ E-mail ]
Wandel-relaxweek in de Algarve

Wandel-relaxweek in de Algarve
(The Art of Joy)
In de lente tussen bloemenpracht je laten verwennen! Actief en reflectief genieten in de Serra de Monchique. Onthaasten op een paradijselijke plek The Art of Joy. De prachtige natuur, de stilte en magistrale uitzichten geven inspiratie om als herboren naar Nederland terug te keren.

Vijf ochtenden diverse themawandelingen (8-10 km) door bijzonder landschap van West-Algarve; gebergte Monchique, zuid- en westkust. 's Middags bij het zwembad liggen, spieren ontspannen in de jacuzzi of exclusief een massage of consult aanvragen.

Datum: van 26 april tot 2 mei 2019.

Groepsreis, vaste standplaats. Inclusief zijn: accommodatie, ontbijt, lunchpakket, drie diners, vijf themawandelingen. Vergoeding: € 645 p.p., € 90 korting o.b.v. een gedeelde 2-personen kamer.
[ Meer info over deze wandel-relaxweek in de Algarve ] [ E-mail ]
Verzorgde wandelvakantie in de Oost-Algarve

Wandelen over de Via Algarviana
(Portaventura.nu)

Geniet van een wandelvakantie waarbij je drie door ons met zorg uitgekozen en verkende etappes van de Via Algarviana ontdekt. De afstanden variëren van ca 16 km tot bijna 28 km per dag. Ze zijn voor iedereen met een basisconditie prima te lopen. Soms is het natuurlijk even doorbijten, maar wij beloven je: elke route trakteert je op de mooiste en meest bijzondere vergezichten. Op de rustdagen kun je relaxen of genieten van een kortere rond-/kustwandeling.

Portaventura.nu wil iedereen met nèt dat beetje extra laten genieten van zijn of haar vakantie. Om die reden logeer je in onze B&B en verzorgen wij het vervoer van en naar de plek waar je wandelt.

Groepswandelreis van 1 week of 5 dagen, incl. overnachtingen (B&B), transfers en vol pension. Prijs: v.a. € 470/persoon.
[ Meer info over deze wandelvakantie Via Algarviana ] [ E-mail ]
Verzorgde wandelvakantie in de Oost-Algarve

Wandelweken vol variatie en inspiratie
(Spa d'Alma)

Tijdens onze wandelweken lopen wij gemiddeld vier uur per dag, met als voornaamste doel genieten van de natuur en uitzicht, op een leuke plek het meegebrachte lunchpakket nuttigen en bovenal plezier hebben samen.

Terugkomen op een paradijselijke plek en voor de liefhebbers in de middag een Portugese kookles of simpelweg lekker vertoeven bij zwembad en jacuzzi. Wij wandelen zowel in de bergen als aan de kust. Gun jezelf dit plezier.

Groepswandelreis van 1 week, incl. overnachtingen (B&B) en vol pension. Prijs: € 595/persoon. [ Meer info over deze wandelvakantie in Algarve ] [ E-mail ]
Groepswandelvakantie met Djoser, Algarve

Groepswandelvakantie Algarve
(Djoser)
Wandelen aan zee en door het binnenland van de Algarve. Geniet van prachtige kliffen, bizarre rotsformaties, intieme stranden en de vredige dorpjes van het natuurgebied Serra de Monchique. Je bezoekt o.a. Ponte da Piedade, vissersdorpje Praia da Luz, de Cabo de São Vicente, de stad Lagos en het natuurgebied aan de Costa Vicentina.

Je overnacht op een vaste plek, een comfortabel en rustig gelegen hotel in Lagos. Het hotel ligt vlakbij het strand Praia Dona Ana, zodat je na een dag wandelen nog een heerlijke duik in zee kunt nemen. Of ontdek de gezellige terrasjes, restaurantjes en winkels van deze vissersplaats.

Groepswandelvakantie met vaste standplaats, 8 dagen, incl. vliegreis, vervoer, hotelovernachtingen met ontbijt, excursies volgens programma en Nederlandstalige reisleiding. Prijs: v.a. € 1.195/persoon.
[ Meer info over deze groepswandelvakantie in de Algarve ]


Wandelvakanties Alentejo

Individuele wandelvakanties in Alentejo

Alentejo, Portugal
Alto Alentejo, witte vestingstadjes op heuveltoppen
(Oliva Travel)

Het glooiende, mediterrane  heuvellandschap van de Alto Alentejo is een bonte lappendeken van steen- en kurkeiken, olijfbomen en wijngaarden. Op heuveltoppen liggen dromerige, witte vestingstadjes en robuuste kastelen. De renaissancestad Evora, parel van de Alentejo en werelderfgoed, is een omweg waard evenals de citadel en vestingwerken van Elvas. Laat u onderdompelen in het Alentejaanse leven en geniet van de uitstekende wijnen, de heerlijke zoetigheden en de hartelijkheid van de mensen.

Individuele wandelvakantie vanuit vaste standplaats. Inclusief huurauto, logies en ontbijt. Reisduur: 1 week. Prijs: vanaf € 435/p.p.
[ Meer info over wandelvakantie Alentejo, Zuid-Portugal ]
GPS-wandeling in Alentejo

Wandelen met GPS aan de Costa Azul
(No Campo)
Wandelen in Portugal. Direct starten vanuit het vakantiehuis No Campo. Of met de auto naar het aangegeven startpunt in de omgeving van de Costa Azul. Voor onze gasten hebben wij, behalve de op papier uitgeschreven wandelingen, ook tracks met GPS-coördinaten ter beschikking.

Wandelvakantie met vaste standplaats, vanaf 1 week, incl. verblijf in vakantiehuis. Prijs: v.a. € 455/week. [ Meer info over GPS-wandelen aan de Costa Azul ]
Wandelvakantie

Ontdek het natuurpark Serra de São Mamede
(Quinta do Pomarinho)
Ontdek alleen, met z’n tweeën of met uw eigen wandelgroep het natuurpark Serra de São Mamede in de Alto Alentejo. Wij hebben wandelingen voor u uitgezet tussen de 12 en 18 kilometer.

Bij ons individuele wandelarrangement, samengesteld voor twee personen, verblijft u 7 of 11 nachten in één van onze accommodaties of op de camping. Inbegrepen is ontbijt, lunchpakket, transportservices voor de wandelingen en 1 dag gebruik van onze huurfietsen. Korter of langer blijven is uiteraard mogelijk.

Individuele reis met vaste standplaats, 8 of 12 dagen, inclusief ontbijt, lunchpakket en accommodatie (camping, B&B, vakantiehuisje of appartement). Prijs: vanaf € 75.
[ Meer info over wandelen in natuurpark Serra de São Mamede ]
Wandelvakantie Alentejo, Zuid-Portugal

Wandelen over zandwegen in de Alentejo
(Verdemar)
Nuno en Christine ontvangen in hun landelijk pension gasten die van wandelen, vogelen, zee, natuur en lekker eten houden. 7 kamers en 3 zelf-catering huisjes staan tot uw beschikking.

Beschrijvingen van wandelingen aanwezig, alle over zandwegen: heuvels met lupine en olijfbomen, ooievaars en rijstvelden, kurkeiken, stuwmeer en kuddes schapen of koeien. Heel afwisselend, uitermate rustig. Goed bereikbaar.

Individuele wandelvakantie met vaste standplaats, incl. accommodatie (vakantiehuis/appartement of B&B/hotel) en half pension. Prijs: vanaf € 30/pp/dag.
[ Meer info over deze wandelvakantie in Alentejo, Portugal ] [ E-mail ]

Groepswandelvakanties in Alentejo

Samen wandelen in Portugal langs kust Alentejo

Wandelen langs de kust van de Alentejo
(Hike2Go)

Tijdens deze kleinschalige groepswandelreis leer je het mooie en uitgestrekte kustgebied van de Alentejo kennen. We wandelen langs het strand, door de duinen en nemen ook verharde paden in het binnenland. De paden lopen o.a. door het Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina. Een beschermd natuurgebied in het zuidwesten van Portugal met kleine witte dorpjes, uitgestrekte stranden met een heuvelachtig achterland met kurkeiken en olijfbomen.

De route is onder begeleiding van een Nederlandse gids en is afhankelijk van het weer, het tij en de wensen van de groep. Tijdens deze wandelvakantie is er ook de mogelijkheid om een dag paard te rijden.

De basis is een heerlijk hotel met een appartementencomplex in een klein en gezellig plaatsje aan de kust. Groepen tot maximaal 8 personen, in overleg zijn meer mensen mogelijk.

Groepswandelreis, 1 week, incl. overnachtingen, halfpension, transfers van/naar vliegveld en naar de wandelroutes. Prijs: € 550-700.
[ Meer info over deze groepswandelreis langs de kust van Alentejo ]
Groepswandelvakantie Alentejo

Wandelen in het zuiden van de Alentejo
(Maravilhas)

Al sinds 2002 worden op Monte Maravilhas wandelweken georganiseerd. Het programma bestaat uit 6 dagtochten van 4 tot 7 uur (gemiddeld 14 km). Het hoogteverschil ligt rond 200 meter.

Vier wandelroutes zijn in de omgeving van Maravilhas, één langs de Atlantische kust en één in de omtrek van het Santa Clara meer. Je overnacht op Maravilhas.

De wandeltochten gaan door zeer afwisselende landschappen. Prachtige natuurgebieden in het binnenland, pittoreske Portugese dorpjes, meertjes en beekjes en een ongerepte Atlantische westkust.

Groepsreis, 1 week, inclusief volpension en accommodatie (vakantiehuis, b&b of camping). Prijs: vanaf € 540.
[ Meer informatie over de wandelweken ] [ E-mail ]
Wandelvakantie natuurpark Serra de Sao Mamede Alentejo, Portugal

Onthaasten en wandelen met groep
in Alto Alentejo

(Quinta do Pomarinho)
In de maanden maart, april, mei, juni, september, oktober en december worden er vanuit Quinta do Pomarinho (Alto-Alentejo) groepswandelvakanties georganiseerd door het nog onontdekte natuurpark Serra de São Mamede. Vanaf Pomarinho leiden tientallen eeuwenoude paden de wandelaar door het glooiende landschap: ze verbinden bossen met de witte kasteeldorpen Castelo de Vide en Marvão en leiden naar cafeetjes en kapelletjes. De wandelingen door het natuurgebied hebben een lengte van 12 tot 18 kilometer. U maakt acht wandelingen en u kunt twee dagen naar eigen keuzen invullen.

Groepsreis met vaste standplaats, 12 dagen, inclusief volpension en accommodatie (kamperen, gastenkamer, appartement of vakantiehuisje). Prijs: vanaf € 550.
[ Meer info over deze wandelreis bij Quinta do Pomarinho ]
TIP: special over wandelen in Portugal op Portugal vakantie .info
Met unieke tips van wandelexperts en een overzicht van wandelreizen en gidsen.
Zelf je wandelvakantie samenstellen? Hier vind je losse 'bouwstenen' voor jouw wandelreis door Zuid-Portugal (Alentejo en Algarve):
 • Vliegtickets naar Portugal
 • Auto huren in Portugal
 • Accommodaties in Portugal (campings, vakantiehuizen, b&b, pousadas)
 • Toeristische informatie regio Alentejo, Portugal
 • Wandelgids Zuid-Portugal, AlentejoWandelgids Zuid-Portugal: 23 dagwandelingen door Alentejo en Costa de Lisboa. Langs de kust onder Lissabon, met afwisselend steile kliffen, grillige baaien, pittoreske vissershaventjes en brede stranden, lage duinen, lagunes, rivierdelta’s en rijstvelden. Door het noorden van de Alentejo met veel kastelen en strategisch gelegen stadjes, en door de zuidelijke Alentejo: heuvelachtiger, opener en weidser.
  Meer info of bestellen bij De Zwerver.
 • Wandelgids Algarve, PortugalWandelgids Algarve: 26 wandelingen in de Algarve, Portugal. Geheel herziene uitgave (2011) met uitvoerige route-informatie (inclusief GPS), extra wandelsuggesties en veel nieuwe routes. De wandelroutes die zijn overgenomen uit de vorige gids, zijn grondig gecontroleerd en zonodig bijgesteld. Verder in deze gids ook info over natuur, cultuur en geschiedenis van de Algarve.
  Meer info of bestellen bij De Zwerver.
 • Wegenkaart Algarve, schaal 1:176.000. Met meer details dan hele landkaart. Prijs: € 10,95.
 • Wandelreizen in andere regio's van Portugal:
  Noord-Portugal »
  Midden-Portugal »
  Portugese Eilanden »
  Wandelen in Portugal, wandelvakantie Wandelreis Portugal

  Meer Portugal vakantieinfo:

  Hotels, B&B, campings en vakantiehuizen in Portugal
  Gastvrij Portugal: authentieke en
  sfeervolle hotels, bed & breakfast,
  campings en vakantiehuizen

  Vakanties in Portugal, reistips, toeristische info, vliegtickets en autohuur
  Portugal vakantie .info:
  vakanties, reistips, toeristische
  info, vliegtickets, autohuur

  Portugal vakantie inspiratie
  Portugal vakantie inspiratie:
  de beste websites over
  vakantie in Portugal