Schildervakanties in Portugal - Schilderen in Portugal

Schilderweek Alentejo, Portugal

Schildervakantie in de Algarve voor iedereen
(Portaventura.nu)

Kom naar de Algarve om tot rust te komen en de creativiteit in jou te laten ontwaken. Je wordt stap-voor-stap begeleid op weg naar jouw eigen schilderij. Ervaring is absoluut niet nodig; met jouw inzet en enthousiasme brengt onze kunstenaar je tot verbazingwekkende resultaten.

Portaventura.nu wil iedereen nèt dat beetje extra laten genieten van zijn of haar vakantie. Om die reden is deze reis volledig verzorgd en bieden wij je naast het schilderen voldoende vrije tijd. Zo kun je ook genieten van de rust of deelnemen aan met zorg geselecteerde, facultatieve excursies.

Groepsreis, weekend of midweek, incl. verblijf (B&B) en volpension. Prijs: v.a. € 325/persoon.
[ Meer info over deze schildervakantie in de Algarve ] [ E-mail ]

Schilderweek Alentejo, Portugal

Schilderweek aan de Alentejaanse kust
Monte do Casarão

Op Monte do Casarão, Alentejo Litoral, kun je twee keer per jaar deelnemen aan een schilderweek.

Voor iedereen, beginner en gevorderde, is er een keur aan schilderonderwerpen: lavendel- en graanvelden, kurk- en steeneiken, eucalyptussen, ruïnes, vergezichten, met in het zuiden het Monchique-gebergte. In het westen is er de Atlantische oceaan met zijn strandjes, imposante rotsformaties, slaperige dorpjes en schilderachtige vissershaventjes. De zon, de kleuren, de ruimte, de accommodatie én de begeleiding van de Nederlandse Jenny Helder maken de week onvergetelijk.

Individuele reis, 1 week, inclusief accommodatie (vakantiehuis/appartement), volpension, en vervoer van/naar Faro Airport en de schilderlocaties.
Prijs: vanaf € 535/pp.
[ Meer info over deze schildervakantie in de Alentejo, Portugal ] [ E-mail ]
Schilderweek Alentejo, Portugal

Maak je eigen, unieke souvenir tijdens teken- en schildercursus
(Na Colina)

Na Colina is een kleinschalige "artist in residence" waar liefhebber en professional, jong en oud, zich samen creatief kunnen uiten.

Je brengt een uniek souvenir uit Portugal mee naar huis. Zelf getekend, geschilderd of geknutseld onder bezielende leiding van beeldend kunstenaar Hennie Lenders die zijn sporen in de internationale kunstwereld en het onderwijs heeft verdiend. Hij zorgt er vakkundig voor dat iedereen zijn/haar creatieve top haalt. Het schilderen van een panorama op groot formaat en de Portugese nacht zijn specialiteiten van Na Colina.

Groepsreis of individuele vakantie, inclusief teken- en schildercursus van 4 dagen en verblijf op de camping. Prijs: € 100/persoon. Langer verblijf op de camping is mogelijk. [ Meer info over deze teken & schildervakantie in Noord-Portugal ] [ E-mail ]

Schilderweek Alentejo, Portugal

Schilderweek in het zuiden van Portugal
(Monte Maravilhas)
Een schildervakantie op Monte Maravilhas is een bijzondere ervaring. Het rustieke landgoed is een echte inspiratiebron met zijn heuvels, kurkeiken en fruitbomen.

De schildercursus wordt gegeven door Rupa Bokhorst uit Nederland, een beeldend kunstenares met vele jaren ervaring als lerares tekenen en schilderen. We laten ons inspireren door de prachtige omgeving: bomen en bloemen, maan en sterrenhemel, aardekleur en druivengeur, stilte en krekelgeluiden.

Onder individuele begeleiding leer je je uit te drukken op je unieke wijze via verschillende teken- en schildertechnieken. Zowel beginners als ervaren kunstenaars zijn welkom.

Groepsreis met vaste standplaats, 1 week, inclusief accommodatie (b&b, vakantiehuis of camping) en (vegetarische) maaltijden. Prijs: vanaf € 490.
[ Meer info over deze schildervakantie in Zuid-Portugal ] [ E-mail ]

Schilderworkshops Midden-Portugal

Schilderworkshops in schilderachtig Mendeira
(Els Smulders-Waijers)
Vanuit ons huis Casal da Macieira, in het hart van het groene Portugal, heb je een weids uitzicht over het dal en de bosrijke omgeving.
Het zuidelijke licht, de intense kleuren, de rust en de prachtige natuur zijn een bron van artistieke inspiratie.
Het decor bestaat uit strakblauwe lucht, witgekalkte dorpjes, woeste rotspartijen en geurende donkergroene denne- en eucalyptusbomen. Waar je ook kijkt, er is altijd wel een thema dat de basis kan vormen voor een prachtige door jou zelf vervaardigde tekening of gecomponeerd schilderij. Een workshop in Casal da Macieira is daarom een prima begin of afsluiting van een langer verblijf in Portugal.

6 dagen met workshops (verlengen mogelijk) incl. alle materialen, warme lunch en frisdranken, excl. verblijf. Prijs: € 360.
[ Meer info over schilderworkshops in Midden-Portugal ] [ E-mail ]
Schilderweek Schildervakantie in Portugal

Meer Portugal vakantieinfo:

Hotels, B&B, campings en vakantiehuizen in Portugal
Gastvrij Portugal: authentieke en
sfeervolle hotels, bed & breakfast,
campings en vakantiehuizen

Vakanties in Portugal, reistips, toeristische info, vliegtickets en autohuur
Portugal vakantie .info:
vakanties, reistips, toeristische
info, vliegtickets, autohuur

Portugal vakantie inspiratie
Portugal vakantie inspiratie:
de beste websites over
vakantie in Portugal